woensdag 26 oktober 2011

Cooking & Baking #2

Chocolatechipcookies

We hadden een sleepover,
En daar hoort natuurlijk veel eten
En veel chocola bij, vandaar
De chocolatechipcookies

Ingrediënten:
  • 200 gram boter
  • 200 g (licht)bruine basterdsuiker
  • 1/2 tl vanille-extract
  • 1 groot ei, losgeklopt
  • 225 gram bloem
  • snufje zout
  • 115 gram witte chocolade
  • 115 gram melkchocola
1. Doe de boter, suiker en het vanille-extract in een kom en mix het
2. Voeg het losgeklopte ei toe, en mix het opnieuw tot een luchtig beslag
3. Gooi de bloem en het zout erbij en mix het opnieuw
4. Snij de chocola in stukjes en doe ze bij het beslag
5. Doe het beslag in dotjes op de bakplaat,
    6 dotjes per keer dus er moet meerdere keren worden gebakken
6. Bak de cookies 12 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden


De cookies zijn het lekkerste vind ik,
Als ze in het midden nog iets zachter zijn
Dan aan de buitenkant.
1 groot cookie maken gaat bijna niet dus
Ik zou het ook gewoon niet proberen

Ik heb er geen foto van gemaakt, sorry!
Maar iedereen weet wel hoe ze
Er ongeveer uit moeten zien

Have fun!
x M.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten